Voor SLAAFS in de raad

Wil je ook meedenken met de faculteit? Wil je graag iets doen naast je studie en bestuurservaring opdoen?

De studentenraad praat mee met het faculteitsbestuur over alle zaken die studenten aangaan. De raad heeft inspraak op reglementen, geeft aan wat er verbeterd kan worden aan faciliteiten maar organiseert ook leuke evenementen, zoals bijvoorbeeld borrels!

Bij Slaafs bestaat ons partijprogramma maar uit één punt: gratis bier! Bij ons op de lijst hou je dus je eigen mening aan en maak je geen loze beloftes. Je kan in de raad de dossiers oppakken die jou dichtbij het hart staan.

Dus wil je met je eigen mening de raad in en direct terug geven aan de studenten. Kom bij Slaafs op de lijst! Stuur vrijblijvend een mailtje naar info@slaafs.com of neem contact op met een van onze raadsleden, je kunt hen vinden in de volgende alinea.

Huidige fractie

SLAAFS heeft op het moment drie zetels in de studentenraad van de FNWI. De raadsleden van SLAAFS, Daan Jellema, Koen Oostinga en Parcival Maissan, vertegenwoordigen hun eigen mening in de studentenraad. Hier lichten ze toe wat hun doelen voor het jaar zijn:

Ik ben in de raad gegaan omdat ik me verbonden voel met de faculteit en haar studenten. Daarom zet ik mij in om het studeren op de faculteit zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen. Ook wil ik graag de zichtbaarheid van de raad vergroten zodat mijn medestudenten weten wat de raad voor hen kan betekenen. Hiertoe schrijf ik bijvoorbeeld een column in de To Dah Loo. Ook ben ik bezig met het dossier diversiteit omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich thuis voelt op de faculteit. Ondanks dat ik commissiehoofd ben studeer ik gewoon door naast mijn raadswerk. Als je vragen hebt over de raad kun je mij gerust een berichtje of mailtje sturen (daan.jellema.fnwi@gmail.com)!

-Daan Jellema (Penningmeester en Commissiehoofd Faciliteiten en Publieke Relaties FSR FNWI 21/22)

Ik heb mijn bachelor Future Planet Studies afgelopen jaar afgerond, en daardoor staat duurzaamheid centraal binnen mijn studententijd. Ik zou graag zien dat duurzaamheid een nog grotere rol gaat spelen op het Science Park om een zo groen mogelijke omgeving te creëren. Daarnaast zet ik mij in voor de mentale gezondheid van studenten, zo wil ik dat er een vaste studentenpsycholoog voor de faculteit komt. Zeker nu door corona veel mensen een mentale klap hebben ontvangen, is het belangrijk dat hier veel aandacht aan wordt besteed. Als laatste vind ik het erg belangrijk om input en engagement te krijgen vanuit de studenten op het Science Park, zodat wij zo accuraat en efficiënt mogelijk kunnen werken. Je mag dan ook altijd een gezellig praatje met me komen maken (koen.oostinga.fnwi@gmail.com)!

- Koen Oostinga (Voorzitter, Faciliteiten en Publieke Relatiescommissie FSR FNWI 21/22)

Net zoals de meeste studenten en medewerkers vind ik onze onderwijskwaliteit belangrijk. Als lid van de studentenraad heb ik door middel van toegang tot rapporten en notulen van de afgelopen jaren samen met de vergaderingen een goed overzicht van wat de universiteit de afgelopen jaren heeft uitgezocht en geprobeerd om het onderwijs te verbeteren en waar ze momenteel mee bezig is. Door overzichtelijk te hebben wat hierin zou gaan gebeuren en nu gebeurt kan ik samen met eigen ideeën in samenwerking met de universiteit die verbeteringen bewerkstelligen. Dat is waar ik mee naast de algemene werkzaamheden in de raad mij dit jaar mee wil bezighouden. Je kunt me bereiken op (parcival.maissan.fnwi@gmail.com).

-Parcival Maissan (Algemeen raadslid, Commissie Opleidingsspecifiek Onderwijs FSR FNWI 21/22)

Geschiedenis

In 2017 is partij Slaafs - Meer bier, minder AFS opgericht op de FNWI. De partij had twee standpunten: voor meer gratis bier en tegen de samenwerking met de VU. Deze samenwerking werd in 2013 bestempeld met Amsterdam Faculty of Science (AFS). In ons eerste jaar zouden de mensen die verkozen zouden worden van SLAAFS zich onthouden van alle stemmingen behalve als ze gingen over de samenwerking met de VU. De partij kreeg één zetel in de facultaire studentenraad.

Het jaar erop was de samenwerking al van de tafel en is de partij gerebrand naar Slaafs - Eerlijk, Simpel, Bier. Er bleef hierbij maar één standpunt over: meer gratis bier. Vanaf dit moment focust de partij meer op het feit dat de kandidaten hun eigen meningen hebben en ze vrij zijn te doen in de raad wat ze zelf willen. De leden zijn nu ook vrij om te stemmen waarover en wat ze willen. De partij verdiende twee zetels dit jaar.

In 2019 is er weinig veranderd ten opzichte van het jaar ervoor. Hetzelfde gedachtegoed werd aangehouden en de partij kreeg weer twee zetels. Op 29 oktober 2019 is Vereniging Slaafs opgericht. Omdat er steeds meer geld beschikbaar kwam en er daarom steeds meer borrels gegeven moesten worden was er meer structuur nodig, vandaar deze officiële oprichting.

In 2020 hebben wij sinds het begin van het jaar geen borrels kunnen organiseren. Gelukkig heeft SLAAFS alsnog zijn steentje bij kunnen dragen aan de raad. In dit jaar hebben wij zelfs drie zetels weten te bemachtigen.

Ondanks een droogte aan borrels zette SLAAFS haar werk in 2021 voor in de studentenraad. Ook dit jaar wist SLAAFS, met relatief meer stemmen dan ooit tevoren, drie zetels te bemachtigen in de raad. Aan het einde van het raadsjaar hebben wij ook eindelijk weer borrels kunnen organiseren met groot succes!

In 2022 gaat SLAAFS alle gemiste borrels in te kunnen halen door weer veel zetels in de raad te bemachtigen. Wij zien uit naar jullie komst op alle toekomstige borrels!

Lijsten 2022

FNWI
1. Amber Cornelissen
2. Chris de Hart
3. Koen Oostinga
4. Daan Jellema
5. Liang Telkamp
6. Noa Kluiters
7. Esther de Graaff
8. Jaap Osseweijer
9. Barien Kanie
10. Iyan Smits
11. Duncan Pelan
12. Parcival Maissan
13. Daan Schoppink
14. Anne-Ruth Meijer
15. Lotte Philippus

FEB
1. Filip Kmiecicki

Meer over de studentenraad?

Wil je meer weten over de studentenraad? Kijk op de website van de studentenraad. Je kan ook gerust een van onze raadsleden een mailtje sturen. Daan Jellema is te bereiken op daan.jellema.fnwi@gmail.com, Koen Oostinga op koen.oostinga.fnwi@gmail.com en Parcival Maissan is te bereiken op parcival.maissan.fnwi@gmail.com